Wicca Oldal
A Boszorkányok Oldala

A wicca-mozgalom 1939-ben vette kezdetét Angliában, amikor Dorothy Clutterbuck ( Vén Dorothy) beavatta Gerald Gardnert egy hagyományos angol koven titoktartási fogadalmát, s több könyvet írt az angol wiccák hitéről és szertartásaikról, mivel vallásunk kihalásától tartott.Attól a pillanattól kezdve, hogy Gardner nyílvánosság elé állt, az emberek özönöttek a boszorkánytársulatokba.

Egyesek szerint a boszorkányság már a jégkorszak óta létezik.

A wicca a mai pogányok vallása, 20.századi találmánya.

A Nagy Istennő papja és papnői vagyunk, s a mondern világban gyakoroljuk a szent mágia művészetét.

A wicca a földvallások közé tartozik, olyan nyitott, tolerns hitrendszer, amely örül a sokféleségnek, s ugyanazon Anya gyermeiekiként tekint mindnekit.

Templomaink kertek, erdők, könyvtárak, tengerpartok, magaslatok.

Sok boszorkány visel pentákulumot.

undefined

 

 

A wicca organikus vallás, amely a maga ternészetes ritusában fejlődve és terjeszkedve napjainkban világvallássá növi ki magát.

Nincsenek hittérítőink akik házról házra járnak.Akik közénk áll, szabad elhatározásból teszi.A wicca sajátos életforma is, amely minden megnyilvánulásunkban tükröződik.Az emberi méltóság és az anyatermészet tisztelete a wiccák erkölcsi kódexének fontos összetevője.Vallásunk két alapillére a Nagy Anya és a Wicca intésnek nevezett költemény.

Aki boszorkánnyá szeretne válni, annak előbb utat kell találnia  az Istennőhöz. 

Asztali nézet