Wicca Oldal
A Boszorkányok Oldala

Gradneriánus wicca: Gerald Gardner hagyományos irányzata, ameky Aradiát tekinti Úrnőnek és Cernunnost Úrnak.Különböző beavatásifokozatok vannak, a szertartásokat az előírás szerint végrik, égruhában azaz mezítelenül.Öszesen 13 tagból álnak.Élűkön a főpapnő vagy főpap áll.A gardneriánusok szerint a boszorkánymesterség nagyon kemény munka elsajátítani így rossz szemmel nézik az újvilág önjelölt boszorkányait.

Alexandriánus wicca: Formális, szervezett, neogardneriánus ágazata, amelyet Alex és Maxine Sanders alapított a 60-as években.Az alexandriánus és gardneriánusokat gyakran klasszikus vwicca képviselőinek is nevezik.

Angol hagyományos wicca: Ez is az előírásokon alapuló, szervezett irányzat, amely a kelta hit- és istenvilágot a wicca gardneriánus ágazataival egyesíti.

Kelta wicca: Ez az ágazat a kelta panteont és hitvilágot a zöld boszorkánységgal és tündérmágiával egyesíti.

Dianikus wicca: Nevét Diana istennőről kapta ezaz Istennő-központú ágazat, amely kizárja a férfi istenségeket és nem tart igényt beavatásokra.Bár a dianikus wicca feminista mozgalomnak mondják férfiak is beléphetnek.

Tündér-wicca: Ez az ír ágazat a zöld boszorkányságot és a tündérmágián alapul.

Teuton wicca: Nordikus hagyományt követő boszorkányirányzat amely az északi és germén népek isteneit és jelképeit olvasztja magába.

Családi hagyomány: Bizonyos családok nemzedékről nemzedékre továbbítja a boszorkányság titkait. 

Asztali nézet